понеделник, 6 август 2007 г.

Някои единици

Тъй като все още не съм съшил цялостните правила, тук слагам първите хрумки за специални единици. А основната дейност в началото на играта ще бъде откриването на нови земи, и те са свързани основно с нея. Това, пак повтарям, са единици, а не игрови роли.

географ единица, която систематизира сведенията и помага при получаване на данни от водещия като сухопътните карти и навигацията. Ще е необходим отделен за всяка експедиция.


метеоролог изследва времето и ветровете, ще помага и при хидрологията, която ще играе известна, даже твърде съществена роля при пътуванията, особено за ветроходнитескаути, които са единствените кораби без ограничен ресурс за придвижване без презареждане(sic!)

администратор талантривият човек, на място в колониите. Преговаря с местните, основава колонии, фактории, градове и въглищтни бази.


пионер-изследовател търси навътре в сушата с възможности да пресича реки(такива са заложени)и да контактува с местните народи

може би, ако тази функция не поеме предишната единица, ще има и геолог полезен при търсенето на полезни изкопаеми - двата вида руди и въглищата...

Няма коментари: