четвъртък, 2 август 2007 г.

Идеята, картата, перспективата













Мда, пак творим игра. По-скоро за сега нахвърляме идеи. Това е карта на 5-те държавни убразования, разпростиращи се на планетата , да я наречем така, Ултиматория. Картата обхваща около 1/6 от площта на планетата. Това е познатия свят към началото на играта. Иначе диаметърът на Ултиматория е точно 10 000 км. Което я прави с големината, горе-долу, на Луната.

Това скъсява хоризонта. Видимостта на море е около 50 км, на сушата около 10 км. Не това обаче е най-важното. Планетата е населена определено от хуманоиди, бозайници, направо хомо сапиенс. В познатият им свят, организиран от малко по-различна от земните условия, цивилизация, те са от една раса, отговарящи на бялата при нас. Измененията от север на юг са незначителни, по на север са съвсем малко по-високи и по светлооки.

Технологично, цивилизацията (една-единствена позната на хората до старта)на Ултиматория се е развивала малко по-различно от нашата. Богатството от природни ресурси в района, е направило държавите тук по миролюбиви, и същевременно по-изолационистки. За около 25 века развитие, те са стигнали до електричеството, парната машина и което е любопитно, радиовръзките, но съвсем малко са напреднали в географските и морските изследвания. Нивото им е приблизително и условно казано, стигнало до нашето в края на ХІХ век. Но без познания за останалата част на света и ако не броим по-доброто развитие на радиовръзките.

Играта ще се провежда през септември. Търсят се пет играча, постоянни и амбициозни, за да няма дупки в политическото и икономическо развитие. Жанрът е политико-икономическа и "колониална" стратегия.

Няма коментари: